Thursday, 24 October 2013

JANGAN TANGGUH LAGI, JOM JOIN SAYA BUAT BISNESS



SALAM...


Ramai orang tanya, senang ke buat business dengan GLAM ni?Product-product yang ko jual ni ada orang nak beli tak? what if kalau orang tak beli? macam-macam bermain difikiran korang kan....hehehe.. belom cuba lagi ..dah fikir negative... 
Ok ni nak cerita...bisness ni memang best sangat . Sebab business  ni merupakan team work project.. buat sama-sama dengan team... Saling bertukar tukar fikiran... Business ni mengajar kita cara2 macam mana nk manage business kita dan business partner juga.. mengajar kita jadi berani... 

Range of Products memang banyak.. Ada Premium Beautiful, Biozone Food Purifier, bio velocity sleep mate, marine essence body care and syampoo, mineral coffee... semua nya memang mendapat permintaan yang tinggi dari customer...

Contoh : untuk premium beautiful, Kita cuma focus Jual 8 set sahaja seumur hidup. Modal bermula dengan RM50. hehe..

Kenapa Ina kata Business senang?

-Contoh : Premium Beautiful corset  ni dah lama ada dipasaran, selama 20tahun ye kawan2.Orang ramai  tak akan ragu-ragu nak beli sebab dah tahu kebaikkan dan keberkesannya Corset ni merupakan product yang ada Superbrand  and lifetime warranty. Kalau koyak ke...cangkuk tercabut ke, boleh hantar repair balik ye. Benda mahal dan berkualiti , service pun mesti la tip top company bagi kan.
Cuba korang google je, berapa banyak positive feedback tentang pemakaian corset ni, kan. provided kena pakai size yang betol, beli dengan trusted and authorised agent . Untuk products Marine Essence pula , mudah untuk dijual.body care dan syampoo sangat sesuai diguna untuk orang dewasa dan kanak-kanak yang mempunyai kulit yang sensitif. 

- Selain tu, business ni kita  work as a team .. macam ina dah habis stock Premium Beautiful kan. So ina bantu pulak rakan kongsi yang lain kembangkan business mereka pulak... because in this business , kami memang memerlukan antara satu sama lain. That's why if you can see, under GLAM ramai orang berjaya dalam business ni disebabkan kite buat team work.

Macam mana kami buat business ni? 

Ina follow and duplicate je cara mentor elya Hanis Haizi. Mentor di dalam business ni ibarat Cikgu mengajar anak2 murid di sekolah. Kami diajar menggunakan internet untuk marketing.Semuanya akan diajar secara percuma bagaimana caranya untuk dapatkan pembeli dengan pantas melalui internet. Tak perlu modal untuk bukak kedai, gaji pekerja etc. Kita jual online je ..
Korang tahu tak, buat business dengan cara menggunakan internet sangat mudah ,pantas dan jimat duit kerana pasaran sangat luas. Kita tak perlu ketuk-ketuk and sergah rumah orang pun. Sebab customer yang akan cari kita, bukan kita yang cari customer.
Nak cerita lagi pun panjang, apa kata korang contact ina k...kita ngeteh and borak2 ..hehe.

Kesimpulannya, memang mudah sangat bisnes ni if kita betol betol nak berubah and nak cari backup untuk future kita.  Kami di GLAM memang akan berikan trainning kepada usahawan nak mencari side income dgn business ni. Seriusly tak susah.Relakan diri untuk berubah dan dibimbing je. Walaupun produk mahal (sebenarnya ada corset yg lagi mahal lagi) orang tetap nak beli sebab selagi ada wanita di muka bumi ini, selagi itu mereka memerlukan luxury ligerie ini:). And kalau taknak ambik premium beautiful... product lain pun adaaaa :)

Sebenarnya nak cari side income ni bukan kehendak tapi keperluan.Cuba korang bayangkan nasib dan kewangan korang dalam masa 10 tahun lagi. orang lain makin senang, tapi korang?Pernah ke kita terpikir, macam mana kadar kesihatan kita yg semakin hari semakin berumur.Pernah tak kita terfikir nak biayai anak kita bila dah masuk skolah nanti? Cuba korang kira-kira cukup ke simpanan korang tiap2 bulan? Jangan pulak loan yang makin bertambah....

Jum kite sama2 buat business . Allah sentiasa menyuruh kita berusaha dan jangan harapkan rezeki tu datang bergolek.

Di dalam sebuah hadith lain, Rasulullah s.a.w. bersabda:

"9/10 punca rezeki itu adalah di dalam bidang perniagaan." 

Dalam menggalakkan umat Islam berniaga, Allah s.w.t. pula berfirman: 

Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu makan (gunakan) harta-harta kamu sesama kamu dengan jalan yang salah (tipu, judi, dan sebagainya), kecuali dengan jalan perniagaan yang dilakukan secara suka sama suka di antara kamu, dan janganlah kamu berbunuh-bunuhan sesama sendiri. Sesungguhnya Allah sentiasa mengasihani kamu.(An-Nisaa:29). 



No comments:

Post a Comment