Monday, 1 September 2014

BIO SELEZA SANITARY PAD

tuala wanita punca barah pangkal rahim

Haaa... baca tajuk keratan akhbar ni pun kita dah seram kan.. zaman moden ni wanita banyak terdedah dengan pelbagai penyakit terutamanya kanser rahim.

Kanser rahim merupakan pembunuh no.2 wanita di Malaysia selepas kanser buah dada tau..

Secara realitinya, selain daripada faktor pemakanan salah satu punca lain adalah dari pemilihan/pemakaian pad/pantyliner yang kita guna setiap bulan. So sebagai wanita , sebagai ibu or bakal ibu mesti lah kita takot ,betol tak? kita kena jaga mahkota kita iaitu V kita . 'benda' nak pakai lama kann. zaman dulu dengan zaman sekarang lain. Dulu zaman mak2 kita jarang kita dengar tentang penyakit2 kronik seperti barah pangkal rahim .




sanitary pads a silent health threat

Now,kebanyakan jenama pantyliner dan pad yang ada dipasaran, menggunakan bermacam-macam proses. Salah satu proses yang bahaya ialah dioxin  iaitu proses pemutihan kertas kitar semula. Tuala wanita /pad menggunakan kertas kitar semula yang diproses, dibersihkan dengan bahan kimia, dan diputihkan/dilunturkan dengan klorin supaya nampak bersih. (haha baru u ols tau..dasyat kann?).



So, u ols sekarang dah tau kan macammana proses sanitary pad ni... apa yang perlu u ols lakukan ialah terus bertukar ke Bio-Seleza Feminine Pad! Not only because of health, but because of comfort jugak. My own testimonial, first two days pakai Bio Seleza, memang segala darah beku keluar ..memang banyak.. Pinggang pun dah tak lenguh-lenguh lagi. Happy sangat tau...



Kenapa Bio-Seleza???

1. Sebab Bio-Seleza guna gel - Tahan basah & kering .
2. Ada anti-bacteria strip untuk halang pembiakan kuman
3. Kain berkualiti  bernafas untuk pengudaraan, tak lembap.
    Rasa selesa sepanjang hari
4. Ditambah tenaga untuk pengedaran darah.
5. Slim, tak tebal sangat &  tak besar sangat .Just nice

Istimewanya Bio-Seleza:-

1. Sepanjang haid badan akan sentiasa bertenaga, ceria dan tidak           letih kerana di dalam tuala wanita ini di suntik dengan "Bio               Velocity Energy".
2. Mengandungi cahaya F.I.R (Far Infra Rays) iaitu haba dari cahaya     matahari pagi tulen yang dapat membantu mengecutkan rahim           dan pencegahan kanser rahim.
3. Ion Negative & Nano Silver yang membantu membunuh kuman,       mengawal jangkitan dan kegatalan.
4. Mengurangkan bau busuk serta hanyir.





So apa tunggu lagi? Jom dapatkan MIXED gift set ni .

MIXED gift Set 
-2 pack pantiliner  x 30 pcs
-2 pack Night safe (malam) x 8 pcs
-2 pack day safe (siang) x 10 pcs . 

Total 96 pcs, Hanya RM131 sahaja! berbaloi sangat-sangat. Kalau tak cukup bajet, share dengan family atau kawan-kawan. Sambil guna sambil berniaga! Jangan berkira sangat dengan kesihatan dalaman kita. Prevention is better than cure! Nanti bila dah sakit lagi banyak nak guna duit :((

No worries Ina ada special offer untuk pembaca blog ni! :) 
Untuk nak jadi pengedar pad Bio Seleza pun boleh pm Ina terus yaa. Bonus besar RM3000 menanti anda! 


Contact no. 017-3160001

atau 

email: shafarina.shabri@gmail.com



SAY NO TO STARBUCK, SAY YES TO MINERAL COFFEE




Mineral Coffee baik untuk kesihatan, bagi tenaga yang luar biasa, bersifat alkali, tiada gula tapi lemak2 manis masin gitu sedapp, aroma mmg perghhhh harum semerbak , yang penting less cafien. Yang ade penyakit sembelit & migrain mmg suggest untuk minum coffee ni, ramai yang ada migrain beransur ok. cubalah .Kalau korang taknak percaya cakap ina pun tak ape, haha. Korang leh google sendiri heee.
 Oh ya, penyakit darah tinggi, kencing manis pun  boleh minum mineral coffee ya...Tak ade masalahhh

ok ina tgh buat promo RM100 for 4 kotak Mineral Coffee . Jimatttt sangattt!!cepat2 grab promo ni wahai coffee lover!!! 
Yang nak jadi pengedar pun sgt dialukan, Bonus besar bila niaga Kopi ni sebab majoriti ramai yang suka minum coffee kan.

So, sesiapa yang  nak COD di sekitar Rawang, Selayang , Kepong , KLCC , Jalan Sultan Ismail boleh la pm ina
 017-3160001 or email : shafarina.shabri@gmail.com


Thursday, 6 March 2014

Mineral Coffee

Anda penggemar kopi?? Haaaa... sekarang tiba masanya korang try mineral coffee ni..  satu2nya kopi kesihatan... memang best sangattt2 u ollss... kopi ni tak sama macam kopi 3 in 1 yang  jual kat supermarket tu... kopi ni banyak khasiat dan yang penting :-
sat ni• TIADA GULA
          •TIADA KOLESTEROL
          • TIADA PERASA TAMBAHAN
Antara khasiat mineral coffee


Nak cuba?? Boleh call/ wassap saya 0173160001.. 1 kotak ada 20sachet hanya rm26.50 sahaja... if beli 2 kotak ina bagi harga special 2kotak rm50..

Monday, 3 February 2014

JOM CUBA BB PLUS COLLAGEN.. ~~~~



Serius cakap, dulu ina ni bukannya jaga kulit sangat sebabnya kulit ina bukannya jenis kulit yang bermasalah... just cuci muka, guna toner & moistorizer jer... malas nak amik supplement2 ni... tapi bila usia semakin meningkat nak masuk 3 series ni barula terasa kulit ni cepat kusam dan x bermaya... lagi2 bila dah ada anak dua ni memang x cukup tidur..mata memang dah macam panda...hehehee....

Masa tu memang xtau nak guna produk apa... nak dijadikan cerita, ina pun try la minum BB Plus Collagen ni.. Serius.. baru guna 1minggu ina terus jatuh cinta dengan BB Plus Collagen ni.. hari2 mesti x miss minum... selain dari rasanya yang sedap.. ala-ala ribena gitewww... ianya memang mudah untuk disediakan... just 1 sachet sebelum tidur .... memang kulit terasa moist & glow.. & yang penting mata panda ina ni pun dah berkurangan.. hehehe..

psssstt.... SHARING IS CARING maaaa.....



                                                        **ni picture ina without any makeup...

Thursday, 24 October 2013

MAGIC CORSET SEMESTINYA PREMIUM BEAUTIFUL



Premium Beautiful ini corset yang direkabentuk 70% untuk kesihatan dan 30% kecantikan .Merupakan corset untuk kesihatan ,bukan corset untuk Kurus semata-mata. Ramai yang salah sangka kat sini ingatkan corset ini untuk kurus sahaja, which is wrong. Tapi ramai jugak yang slim and curvy after pakai corset ni. No harm to try :)
Ianya diperbuat daripada :

-Merupakan pakaian dalam wanita yang terdiri daripada LONG BRA, WAIST NIPPER, LONG GIRDLE.

-Digunakan untuk membentuk kontur keseluruhan badan supaya nampak menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang

-32 lapisan fabrik yang berteknologi tinggi dan canggih yang dipanggil Akwatek dan Akwadye yang sebati dengan air

-Ianya juga telah ditenun sulam bersama-sama Sinar Infra Merah Jarak Jauh atau "Far Infra Red" (F.I.R)

-Hasil gabungan kepakaran teknologi dan penyelidikan global pakar sainstis dan perubatanAmerika Syarikat, Jerman dan Jepun 

-Ia amat baik untuk melancarkan perjalanan darah serta penghantaran nutrient ke seluruh badan dan pengeluaran bahan buangan yang lebih efisien.

-Set pakaian ini diiktiraf oleh Persatuan Pakar Tulang Belakang  (Chiropractic Asscociation) dari America, Canada, Quebec



-Corset No. 1 ini telah diiktiraf sebagai produk Superbrands yang diperbuat daripada bahan yang sangat berkualiti tinggi dan selesa dipakai sehinggakan dijamin kualitinya sepanjang hayat (Lifetime warranty)




Fungsi FIR dalam Premium Beautiful :
#memperbetulkan aliran darah dalam tubuh
#menghalang pembiakan sel kanser dalam badan
#mengeluarkan peluh asid
#meningkatkan kadar metabolisma
#membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik
#memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
#mengalakkan tumbesaran lebih teratur
#mengelakkan pertumbuhan bakteria
#menghilangkan bau badan
#mengekalkan kesegaran badan
#mengekalkan kepanasan suhu badan
#mengurangkan kandungan asid dalam darah
#tidur lebih selesa dan nyenyak
#menghilangkan kulat dan fungus


anything u can contact me :
email : shafarina.shabri@gmail.com
what's app : 017 3160001

JANGAN TANGGUH LAGI, JOM JOIN SAYA BUAT BISNESS



SALAM...


Ramai orang tanya, senang ke buat business dengan GLAM ni?Product-product yang ko jual ni ada orang nak beli tak? what if kalau orang tak beli? macam-macam bermain difikiran korang kan....hehehe.. belom cuba lagi ..dah fikir negative... 
Ok ni nak cerita...bisness ni memang best sangat . Sebab business  ni merupakan team work project.. buat sama-sama dengan team... Saling bertukar tukar fikiran... Business ni mengajar kita cara2 macam mana nk manage business kita dan business partner juga.. mengajar kita jadi berani... 

Range of Products memang banyak.. Ada Premium Beautiful, Biozone Food Purifier, bio velocity sleep mate, marine essence body care and syampoo, mineral coffee... semua nya memang mendapat permintaan yang tinggi dari customer...

Contoh : untuk premium beautiful, Kita cuma focus Jual 8 set sahaja seumur hidup. Modal bermula dengan RM50. hehe..

Kenapa Ina kata Business senang?

-Contoh : Premium Beautiful corset  ni dah lama ada dipasaran, selama 20tahun ye kawan2.Orang ramai  tak akan ragu-ragu nak beli sebab dah tahu kebaikkan dan keberkesannya Corset ni merupakan product yang ada Superbrand  and lifetime warranty. Kalau koyak ke...cangkuk tercabut ke, boleh hantar repair balik ye. Benda mahal dan berkualiti , service pun mesti la tip top company bagi kan.
Cuba korang google je, berapa banyak positive feedback tentang pemakaian corset ni, kan. provided kena pakai size yang betol, beli dengan trusted and authorised agent . Untuk products Marine Essence pula , mudah untuk dijual.body care dan syampoo sangat sesuai diguna untuk orang dewasa dan kanak-kanak yang mempunyai kulit yang sensitif. 

- Selain tu, business ni kita  work as a team .. macam ina dah habis stock Premium Beautiful kan. So ina bantu pulak rakan kongsi yang lain kembangkan business mereka pulak... because in this business , kami memang memerlukan antara satu sama lain. That's why if you can see, under GLAM ramai orang berjaya dalam business ni disebabkan kite buat team work.

Macam mana kami buat business ni? 

Ina follow and duplicate je cara mentor elya Hanis Haizi. Mentor di dalam business ni ibarat Cikgu mengajar anak2 murid di sekolah. Kami diajar menggunakan internet untuk marketing.Semuanya akan diajar secara percuma bagaimana caranya untuk dapatkan pembeli dengan pantas melalui internet. Tak perlu modal untuk bukak kedai, gaji pekerja etc. Kita jual online je ..
Korang tahu tak, buat business dengan cara menggunakan internet sangat mudah ,pantas dan jimat duit kerana pasaran sangat luas. Kita tak perlu ketuk-ketuk and sergah rumah orang pun. Sebab customer yang akan cari kita, bukan kita yang cari customer.
Nak cerita lagi pun panjang, apa kata korang contact ina k...kita ngeteh and borak2 ..hehe.

Kesimpulannya, memang mudah sangat bisnes ni if kita betol betol nak berubah and nak cari backup untuk future kita.  Kami di GLAM memang akan berikan trainning kepada usahawan nak mencari side income dgn business ni. Seriusly tak susah.Relakan diri untuk berubah dan dibimbing je. Walaupun produk mahal (sebenarnya ada corset yg lagi mahal lagi) orang tetap nak beli sebab selagi ada wanita di muka bumi ini, selagi itu mereka memerlukan luxury ligerie ini:). And kalau taknak ambik premium beautiful... product lain pun adaaaa :)

Sebenarnya nak cari side income ni bukan kehendak tapi keperluan.Cuba korang bayangkan nasib dan kewangan korang dalam masa 10 tahun lagi. orang lain makin senang, tapi korang?Pernah ke kita terpikir, macam mana kadar kesihatan kita yg semakin hari semakin berumur.Pernah tak kita terfikir nak biayai anak kita bila dah masuk skolah nanti? Cuba korang kira-kira cukup ke simpanan korang tiap2 bulan? Jangan pulak loan yang makin bertambah....

Jum kite sama2 buat business . Allah sentiasa menyuruh kita berusaha dan jangan harapkan rezeki tu datang bergolek.

Di dalam sebuah hadith lain, Rasulullah s.a.w. bersabda:

"9/10 punca rezeki itu adalah di dalam bidang perniagaan." 

Dalam menggalakkan umat Islam berniaga, Allah s.w.t. pula berfirman: 

Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu makan (gunakan) harta-harta kamu sesama kamu dengan jalan yang salah (tipu, judi, dan sebagainya), kecuali dengan jalan perniagaan yang dilakukan secara suka sama suka di antara kamu, dan janganlah kamu berbunuh-bunuhan sesama sendiri. Sesungguhnya Allah sentiasa mengasihani kamu.(An-Nisaa:29). 



Sunday, 8 September 2013

TOP GLAMPRENEURS

Kat entry ni ina nak share bukti-bukti perubahan dan kejayaan beberapa GLAMPRENEUR hasil canai dan didikan Hanis Haizi.
Dalam business ni kita hanya perlu duplicate je orang2 yang dah berjaya.As simple as that. Yang penting diri sendiri nak berubah atau tidak.

1.Hanis Haizi
Hanis ni dulu merupakan suri rumah sepenuh masa dulunya. Lepas beranak anak yg pertama, beliau took  the opportunity to do this business. Dari income RM3,000 ,siapa sangka dengan semangat yang tinggi untuk berubah hidup, now after 4 yearsincome beliau telah menjadi jutawan dengan income mencecah RM200K sebulan . Dan beliau juga telah melahirkan ramai jutawan under academy beliau sendiri, iaitu GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA. (GLAM)



Hanis dengan koleksi designer handbags nye. Chanel, Dior, Prada.and bnyk lagi..
Semuanya beliau dapat dari hasil titik peluhnya selama 4 tahun dalam business ni. 






2. Maisarah Ibrahim
Beliau merupakan salah seorang Top Glamprenuer under Hanis juga. Dulunya merupakan government servant sebagai seorang engineer. Korang tahu je la, anak dua orang masa tu, gaji pula sikit. Macam mana nak survive kan. Memikirkan tentang future anak2 beliau, kak Mai decided to venture into this business. Beliau follow and duplicate je cara Hanis bekerja.  After few months kak mai resign focus untuk buat business. Now after 4 years ,income beliau pun dah lebih dari RM100K sebulan.  

Sangat different kan dulu dengan sekarang? Bila buat business ni, kite akan sentiasa upgrade kan diri.



3. Naa Kamaruddin
Beliau juga merupakan salah seorang Top Glamprenuer under Hanis juga. Dengan hanya pemakaian Premium Beautiful, beliau mengambil langkah untuk ceburkan diri dalam business untuk earn extra income. Beliau follow and duplicate apa yang Hanis Haizi ajar. This business is about duplicate and follow je. Thats why ramai anak didik Hanis ni berjaya macam hanis.


Before buat business naa nampak baisa2 je..
After 1 year + , Naa dah berjaya mendapat pangkat yang tertinggi dalam business ni.
Daripada tak tahu apa, kerana semangat yang tinggi beliau berjaya macam HANIS HAIZI.



4. Sha Khalid
Kak Sha merupakan  Top Glamprenuer under Hanis Haizi juga. Dahulunya seorg engineer di IBM dengan gaji RM5K sebulan. Ibu kepada 2 anak lelaki ini bermula dengan  buat business secara part time sahaja. Kerana ingin berubah hidup yang lebih selesa , 
beliau tekad duplicate and follow Hanis bulat2. 

 Dalam masa setahun, beliau berjaya capai pangkat tertinggi mampu meraih income 30K-40K sebulan . Dan akhirnya beliau resign dari profession beliau di IBM dan focus kepada business.



Ramai lagi Top Glampreneurs under Hanis Haizi ni.  seperti gambar dibawah ni.
Semuanya muda-muda berlaka. Dan dahulunya memang dah ada profession sendiri. 
Dari ingin berubah hidup.....Glamour dan famous akan datang kemudian...



Korang dah nampak kan, bukti-bukti ni. 
Sebab tu mereka pilih GLAM and Hanis as their mentor.
Tiada rahsia , hanya perlu DUPLICATE and FOLLOW the Leader.
Sekejap je dalam masa 2 tahun  kita perlu korbankan. 
2 tahun ni tak lama tau, pejam celik pejam celik je.
Cube korang ingat balik ape perubahan yg korang dah achieve 
for the past 2 years
Memang ada yang masih selesa dengan keadaan yang ala ala kadar sahaja. 
Memang bersederhana itu baik. 
But if you can do more, why you choose to do less?
Think people..think.... :)


Let's be part of GLAMPRENEUR with ME and Hanis Haizi.
I promise...
Together we achive more.


017-3160001
shafarina.shabri@gmail.com